فهرست مطالب

مهندسی بیوسیستم ایران - سال چهل و هفتم شماره 2 (تابستان 1395)

نشریه مهندسی بیوسیستم ایران
سال چهل و هفتم شماره 2 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/26
  • تعداد عناوین: 20
|
  • جلیل تقی زاده طامه، علی جعفری*، حسین موسی زاده، نازیلا طربی صفحات 197-205
    کود دامی علاوه بر نداشتن مشکلات زیست محیطی کودهای شیمیایی، موجب کاهش تراکم خاک، افزایش تخلخل خاک، افزایش سرعت نفوذ آب و بهبود کیفیت خاک می شود. استفاده بهینه از مزایای کود دامی در گرو روش پخش آن در سطح مزرعه است. بدین منظور در این پژوهش به طراحی، ساخت و بررسی عملکرد ماشین کودپاش هلیسی پرداخته شد که قادر به پخش کود دامی در رطوبت های مختلف و با حداکثر عرض پاشش است. در کف مخزن ماشین دو هلیس قرار دارد و در وسط محور هلیس ها، چنگک هایی تعبیه شده است که کود را به واحد پاشش انتقال می دهد. واحد پاشش شامل دو درام مارپیچی است که در دو طرف مخزن قراردارد. چرخش درام ها موجب پخش کود در سطح مزرعه می شود. تاثیر سرعت و جرم ذرات کود بر عرض پاشش ماشین مورد بررسی قرار گرفت. توان دورانی ماشین شامل توان هلیس و درام های پاشش بود که در سرعت های مختلف دورانی و در سه نوع کود با ضرایب اصطکاک داخلی متفاوت محاسبه شد. حجم مخزن این ماشین 6 متر مکعب و عرض پاشش آن 14 متر محاسبه شد و نرخ پاشش کود در بازه 022/0 تا 073/0 مترمکعب بر ثانیه به دست آمد. نتایج نشان داد که با افزایش ضریب اصطکاک داخلی کود و سرعت دورانی، توان دورانی افزایش می یابد. بیشترین مقدار توان دورانی و کششی ماشین به ترتیب برابر 2/34 و 45/18 اسب بخار تعیین شد.
    کلیدواژگان: نقاله پیچی (هلیس)، کود دامی، عرض پاشش، شبیه سازی عملکرد
  • امین نیکخواه، باقر عمادی *، مهدی خجسته پور، سید حسین پیمان صفحات 207-213
    افزایش فعالیت های صنعتی و کشاورزی، منجر به انتشار گازهای گلخانه ای و بروز چالشی جدی در مدیریت محیط زیست شده است. از این رو، توجه به منابع تجدیدپذیر و پاک انرژی بیشتر شده است. در این راستا برای تولید ماده خام بالقوه این قبیل سوخت ها، نیاز به مصرف نهاده هایی با پتانسیل آلودگی زیست محیطی می باشد. بر این اساس، در این تحقیق ردپای انتشار گازهای گلخانه ای حاصل از تولید بادام زمینی به عنوان یک ماده خام بالقوه برای تولید سوخت بیودیزل در استان گیلان مورد مطالعه قرار گرفت. داده های لازم، از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری با 75 کشاورز به دست آمد. مزارع بادام زمینی در سه اندازه کمتر از نیم هکتار، نیم تا یک هکتار و بزرگتر از یک هکتار طبقه بندی شدند. نتایج نشان داد، میزان انتشار گازهای گلخانه ای در تولید بادام زمینی در استان گیلان، 29/822 کیلوگرم معادل دی اکسید کربن در هکتار بود. دو نهاده سوخت دیزل و ماشین ها به ترتیب با 90/57 و 6/18 درصد، بیشترین سهم از انتشار گازهای گلخانه ای در تولید بادام زمینی را به خود اختصاص دادند. تفاوت مجموع انتشار گازهای گلخانه ای بر واحد سطح در مزارع با مساحت کمتر از نیم هکتار و بزرگتر از یک هکتار در سطح پنج درصد معنی دار بود و زمین های با مساحت بزرگتر از یک هکتار از انتشار گازهای گلخانه ای کم تری در واحد سطح برخوردار بودند. همچنین میزان انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از تولید بادام زمینی به عنوان ماده خام بالقوه، برای تولید یک لیتر سوخت بیودیزل برابر 17/1 کیلوگرم معادل دی اکسید کربن در هکتار تعیین گردید.
    کلیدواژگان: اثرات زیست محیطی، سوخت پاک، اندازه مزرعه، بادام زمینی
  • محمد آینه زاد کاوری، محمدحسین آق خانی *، محد حسین عباسپورفرد، مریم نقی پورزاده ماهانی صفحات 215-220
    با توجه به روند رو به رشد جمعیت جهان، تامین غذای بشر به یک مسئله مهم در سطح جهان تبدیل گردیده است. بنابراین نیاز به استفاده از فناوری های جدید به منظور بهینه کردن تولید محصولات کشاورزی وجود دارد. به منظور افزایش عملکرد مزرعه ای ماشین های برداشت، ورود یک حجم ثابت از توده محصول به سیستم تغذیه ضروری است. در این پژوهش امکان سنجی تخمین تراکم گندم رقم روشن با استفاده از روش غیرمخرب تولید ولتاژ حاصل از نور رسیده به سلول های فتوولتائی مورد بررسی قرار گرفت. برای اعمال تیمارها و انجام آزمایش های ایستا، سامانه ای طراحی و ساخته شد. آزمایش ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل تعداد ساقه در متر مربع (300، 350 و 400)، فاصله بین صفحات متراکم کننده سنبله های گندم (12، 21 و 30 سانتی متر)، لامپ های LED (Lux2/21 و Lux274) و زمان انجام آزمایش های (بعدازظهر و شب) بود. نتایج نشان داد اثر فاصله بین صفحات، شدت نور لامپ، تعداد ساقه در متر مربع و زمان اندازه گیری بر روی ولتاژ در سطح احتمال 1% معنی دار است. تمام اثرات متقابل به جز (فاصله بین صفحات×تعداد ساقه در متر مربع) و (فاصله بین صفحات×شدت نور لامپ×تعداد ساقه در متر مربع) روی ولتاژ اندازه گیری شده تاثیر معناداری در سطح احتمال 1% داشتند. بنابراین با توجه به نتایج اخذ شده امکان تخمین تراکم گندم با استفاده از سامانه وجود دارد.
    کلیدواژگان: تخمین تراکم، سلول های خورشیدی، گندم روشن، ماشین های برداشت
  • نوروز مراداصغرلو* صفحات 221-229
    تراکتورهای ساخت داخل دارای سامانه کنترل عمق مکانیکی هستند و در زمین های ناهموار عمق شخم غیر یکنواختی ایجاد می کنند. در این تحقیق یک شیر کنترل الکترونیکی از نوع چرخان طراحی، ساخت و با به کارگیری آن، سامانه کنترل الکتروهیدرولیکی طراحی، ساخت و بر روی تراکتور نصب گردید. این سامانه دارای حسگر عمق شخم، PLC، موتور پله ای و درایور آن، شیر کنترل و صفحه نمایشگر می باشد. در این سامانه، عمق شخم با استفاده از حسگر عمق اندازه گیری و شیر کنترل که با موتور پله ای کنترل می شود، برای کنترل سامانه اتصال سه نقطه استفاده گردید. نتایج آزمایش های کارگاهی نشان داد که سامانه کنترل الکتروهیدرولیکی در حالت پایداری، تغییرات عمق را به خوبی در محدوده 2± سانتی متر کنترل کرد. نتایج مزرعه ای نیز نشان داد که میانگین عمق شخم در سامانه الکتروهیدرولیکی با اختلاف معنی داری بیشتر از عمق شخم در سامانه مکانیکی بود.
    کلیدواژگان: الکتروهیدرولیکی، شخم، کنترل عمق، PLC، موتور پله ای
  • سید سعید حسینی، فرامرز خداییان*، محمد سعید یارمند صفحات 231-242
    نارنج از جمله محصولات بومی ایران است که به فراوانی در صنعت غذا، دارو و مواد آرایشی- بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. پوست این میوه منبع غنی از پکتین است و عموما بعنوان ضایعات دور ریخته می شود. در این مطالعه، از روش سطح پاسخ و طرح باکس- بنکن، برای بهینه سازی و بررسی اثر متغیر های مستقل (دما، زمان و pH) بر بازده تولید پکتین و درجه استریفیکاسیون پکتین استخراجی استفاده شد. سپس درصد گالاکتورونیک اسید، خواص امولسیفایری، ویسکوزیته و طیف FT-IR پکتین حاصل از شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، بازده استخراج و درجه استریفیکاسیون پکتین حاصل از شرایط مختلف استخراج، به ترتیب در دامنه 5/27-5 و 5/46-6/6 درصد متغیر است. بالاترین بازده پکتین در دما ◦C 95، زمان 90 دقیقه و pH برابر با 5/1، 78/28 درصد پیش بینی شد که از طریق آزمایشات اعتبارسنجی، تائید گردید. پکتین استخراجی در شرایط بهینه استخراج دارای درجه استریفیکاسیون 6/24 درصد، بازده گالاکتورونیک اسید 5/75 درصد، فعالیت امولسیفایری برابر با 6/45 درصد و پایداری امولسیون مناسب بوده و همچنین محلول آن در غلظت های پایین (کمتر و مساوی 1 درصد حجمی/ وزنی) دارای رفتار نیوتنی است، اما با افزایش غلظت از نیوتنی به سودوپلاستیک تغییر رفتار می دهد.
    کلیدواژگان: پکتین، پوست نارنج، درجه استریفیکاسیون، امولسیون، ویسکوزیته
  • محمد گنجه *، سید مهدی جعفری، سجاد قادری صفحات 243-255
    در این پژوهش دانه های انار به روش اسمزی، با محلول های40، 50 و 60 درصد ساکارز در دماهای 45، 55 و 65 درجه سلسیوس فرایند شدند و مقدار جذب موادجامد، کاهش آب و کاهش وزن نمونه ها در زمان های 60، 120، 180 دقیقه اندازه گیری گردید. فرایند آبزدایی اسمزی با ترکیب تکنیک های منطق فازی و شبکه های عصبی مصنوعی (مدل سازی فازی- عصبی) و روش سطح پاسخ مدل سازی شد. برای مدل سازی، درون یابی و افزایش داده ها، از منطق فازی استفاده شد و با وارد کردن نتایج مدل فازی در شبکه های عصبی مصنوعی، شبکه پس انتشار پیشخور با توپولوژی 3-8-3، ضریب همبستگی 98344/0 و میانگین مربعات خطای 02278/0 با تابع فعال سازی لگاریتمی و الگوی یادگیری لونبرگ – مارکوات به عنوان بهترین مدل عصبی ارائه گردید. مدل های رگرسیونی ایجاد شده با استفاده از روش سطح پاسخ نیز با ضریب همبستگی بیش از 91/0 توانایی بالایی برای پیش بینی فاکتورهای پاسخ داشتند ولی در مقایسه با مدل فازی- عصبی از دقت پایین تری برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: مدل سازی، شبکه های عصبی، منطق فازی، سطح پاسخ، دانه های انار
  • علیرضا مندنی، سید حسین کارپرورفرد* صفحات 257-267
    یکی از مشکلات عمده کشت مخلوط استفاده از ماشین های کشاورزی برای انجام عملیات کاشت دو یا چند گیاه به صورت همزمان می باشد. در پژوهش حاضر در راستای رفع مشکلات استفاده از ماشین های کشاورزی در انجام عملیات کاشت ذرت و لوبیا به صورت همزمان، کارنده ای طراحی و ساخته شد تا بتواند با به کارگیری از اصول صحیح در فرایند کشت مخلوط، به طور مستقیم دو نوع بذر با شکل و اندازه مختلف را با نسبت دقیق و الگوهای کاشت مختلف بکارد. جهت آزمون ماشین کشت مخلوط در پنج سطح مختلف فاصله بین بذور (5/5، 5/8، 11، 13 و 16 سانتی متری) برای واحد کارنده ذرت و پنج سطح مختلف فاصله بین بذور (10، 12، 15، 5/18 و 5/21 سانتی متری) برای واحد کارنده لوبیا و با سرعت ثابت 4 کیلومتر بر ساعت، طرح کاملا تصادفی با سه تکرار استفاده شد. در این پژوهش شاخص های چندتایی، نکاشت، دقت و کیفیت تغذیه مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج ارزیابی آزمایشگاهی واحد های کارنده ذرت و لوبیا نشان دادند که افزایش فاصله بین بذرها روی خطوط کشت باعث کاهش شاخص های چندتایی، نکاشت، دقت و افزایش شاخص کیفیت تغذیه می شود. این شرایط برای واحد کارنده ذرت در ارزیابی آزمایشگاهی مربوط به فاصله 16 سانتی متری بین بذرها و برای واحد کارنده لوبیا در فاصله 5/21 سانتی متری بین بذرها به وجود آمد.
    کلیدواژگان: ذرت، شاخص کیفیت تغذیه، شاخص دقت، کارنده، لوبیا
  • مرتضی صادقی*، علی قاسمی، سیداحمد میره ای صفحات 268-277
    در این تحقیق اثر فرآیندهای خشک کردن متناوب و پیوسته بر ترک خوردگی شلتوک ارقام هاشمی و کوهسار بررسی شد. ترک خوردگی دانه ها بر مبنای شاخص ترک تنشی ارزیابی شد. آزمایش ها در دماهای خشک کردن و استراحت دهی 30، 45 و °C 60، زمان های خشک کردن 20، 40 و min 60 و زمان استراحت دهی ثابت min 80 انجام شد. شاخص ترک تنشی هنگام خشک کردن به روش متناوب نسبت به روش پیوسته به طور معنی داری در دماهای 30، 45 و °C 60 به ترتیب از 5/43 به 17، 25/74 به 3/28 و 83 به 4/58 کاهش پیدا کرد. همچنین مقدار شاخص ترک تنشی بلافاصله پس از عملیات خشک کردن نسبت به مقدار آن پس از گذشت 48 ساعت از زمان عملیات به صورت معنی داری از 78/28 به 73/46 افزایش یافت. افزایش دمای استراحت دهی به علت یکنواخت کردن سریع تر رطوبت درون دانه، سبب کاهش کل زمان فرآیند خشک شدن و شاخص ترک تنشی شد. بنابراین، با انجام عملیات استراحت دهی مناسب می توان ضمن حفظ کیفیت محصول کل زمان خشک شدن دانه را نیز به طور قابل ملاحظه ای کاهش داد.
    کلیدواژگان: خشک کردن متناوب، رقم، شاخص ترک تنشی، گرادیان های رطوبتی
  • نگار حافظی، محمد جواد شیخ داودی *، سید مجید سجادیه صفحات 279-289
    در این تحقیق ورقه های سیب زمینی به صورت تک لایه با استفاده از گرمایش لامپ مادون قرمز تحت شرایط اعمال خلا در سه سطح توان تابشی 100، 150 و 200 وات، سه سطح ضخامت ورقه 1، 2 و 3 میلی متر و چهار سطح فشار مطلق 20، 80، 140 و 760 میلی متر جیوه در سه تکرار آزمایشی تا رسیدن به محتوای رطوبتی 6% بر پایه تر، مناسب جهت انبارداری طولانی مدت، خشک شدند. نتایج نشان داد که در ضخامت یکسان ورقه سیب زمینی، با افزایش توان لامپ و کاهش فشار مطلق درون محفظه خشک کن، مدت زمان لازم جهت خشک کردن ورقه های سیب زمینی کاهش یافته است. از سوی دیگر، در اثر این پدیده چروکیدگی بیشتری در ورقه سیب زمینی به وجود آمده است. طبق نتایج به دست آمده در رابطه با تعیین میزان چروکیدگی ورقه با استفاده از تکنیک پردازش تصویر می توان بیان کرد که ضخامت ورقه و دمای خشک کردن که ناشی از تابش لامپ مادون قرمز بوده تاثیر معنی داری (در سطح احتمال 1%) بر میزان تغییر شکل ورقه سیب زمینی داشته است. همچنین نتایج حاصل از برآورد زمان خشک کردن به عنوان تابعی از توان تابشی مادون قرمز، میزان فشار مطلق، ضخامت ورقه و محتوای رطوبت محصول به کمک شبکه عصبی مصنوعی و مدل های رگرسیون خطی و غیر خطی نشان داد که مدل شبکه عصبی توانسته است بیشترین ضریب تبیین (9732/0R2=) را در مقایسه با مدل های رگرسیونی خطی (819/0R2=) و غیر خطی (870/0R2=) در رابطه با پیش بینی زمان مورد نیاز جهت خشک کردن سیب زمینی به دست آورد.
    کلیدواژگان: زمان خشک کردن، چروکیدگی، پردازش تصویر، شبکه عصبی مصنوعی، مدل رگرسیونی
  • مجتبی نادری بلداجی*، علی کاظم زاده، عباس همت، سجاد رستمی صفحات 291-300
    در این مطالعه یک نمونه حسگر بولینگ استوانه ای برای اندازه گیری تنش در خاک تحت عبور تایر ساخته و آزمون شد. این حسگر متشکل از یک هد لاستیکی برای حس کردن تنش در خاک، لوله PVC برای انتقال فشار، حسگر دیجیتال فشار و یک سرنگ جهت اعمال فشار داخلی اولیه می باشد. با آزمون آزمایشگاهی حسگر در مخزن تحت فشار هوا در چهار سطح 25، 50، 75 وkPa 100 رابطه بین فشار هوای درون مخزن و فشار حسگر بولینگ مورد بررسی قرار گرفت که روابطی کاملا خطی نشان داد. همچنین در چهار سطح فشار داخلی اولیه، اختلاف فشار حسگر بولینگ و فشار داخلی اولیه با فشار هوای داخل مخزن تناظر یک به یک با حدی (کمتر از 5%) از انحراف را نشان داد. آزمون مزرعه ای سه حسگر بولینگ نصب شده در عمق های 15، 30 وcm 45 تحت عبور تایر تراکتور و کمباین تغییرات تنش با عمق را به خوبی نشان داد.
    کلیدواژگان: عبور تایر، تنش، فشردگی خاک، حسگر بولینگ
  • حسین احمدی چناربن*، سیده معصومه هاشمی نیا صفحات 301-306
    خشک کردن یکی از مهم ترین فرآیندهای پس از برداشت گیاهان محسوب می شود که نقش مهمی در حفظ کمیت و کیفیت مواد موثره ی آن ها دارد. در این تحقیق، تاثیر سه تیمار شامل دما در سه سطح 40 ، 50 و 60 درجه سلسیوس، سرعت جابجایی هوا در دو سطح 3/0 و 1 متر بر ثانیه و عمق بستر در دو سطح 1 و 2 سانتی متر بر مقدار هیپریسین استخراج شده مورد بررسی قرار گرفتند. با توجه به نتایج، بیشترین مقدار هیپریسین طی فرآیند خشک کردن در دمای 50 درجه سلسیوس و در سرعت هوای داغ 1 متر بر ثانیه و در عمق بستر 1 سانتی متر و به میزان 41/865 میکروگرم در گرم وزن خشک و کمترین مقدار آن طی فرآیند خشک کردن در دمای 60 درجه سلسیوس و در سرعت هوای داغ 3/0 متر بر ثانیه و در عمق بستر 2 سانتی متر و به میزان 31/587 میکروگرم در گرم وزن خشک به دست آمد.
    کلیدواژگان: خشک کردن، هیپریسین، علف چای، Hypericum perforatum L
  • احمد بناکار *، مفداد خزایی صفحات 307-318
    در این مقاله روشی هوشمند به منظور طبقه بندی اردک های سالم و بیمار بر اساس صدای منتشره از آن ها طراحی و به کار گرفته شده است. بدین منظور ابتدا پرندگان بر اساس وضعیت سلامتی به دو طبقه ی سالم و بیمار تقسیم و صدای هر یک توسط یک میکروفن ثبت شد. سیگنال های تحصیل شده توسط تبدیل سریع فوریه از حوزه ی زمان به حوزه فرکانس انتقال یافتند. سپس 5 تابع ویژگی واریانس، انحراف از معیار، ریشه ی میانگین مربعات، میانگین و کورتسیس از سیگنال های حوزه ی زمان و فرکانس استخراج شدند. از دو طبقه بند شبکه عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان به منظور شناسایی سیگنال های صدا استفاده شد. شبکه عصبی مصنوعی توانست به ترتیب با دقت 75 و 1/82 درصد و ماشین بردار پشتیبان نیز به ترتیب با دقت 7/85 و 8/92 درصد بر اساس سیگنال های حوزه زمان و حوزه ی فرکانس، سیگنال های صدای مربوط به اردک های بیمار و سالم را از یکدیگر تشخیص دهند.
    کلیدواژگان: تشخیص پرندگان بیمار، سیگنال های صدا، داده کاوی، شبکه عصبی مصنوعی، ماشین بردار پشتیبان
  • سما عمید*، ترحم مصری گندشمین، غلامحسین شاهقلی صفحات 319-328
    مدیریت انرژی یکی از اصلی ترین راه های بهینه سازی مصرف منابع انرژی است. پیش بینی عملکرد محصولات بر اساس ورودی های انرژی می تواند به کشاورزان و سیاست گذاران به منظور برآورد سطح تولید کمک کند. داده های مورد نیاز برای مطالعه به طور تصادفی از 70 مزرعه مرغ گوشتی در شمال غرب ایران جمع آوری گردید. انرژی های ورودی شامل نیروی انسانی، ماشین آلات، سوخت، خوراک و الکتریسیته و انرژی های خروجی تولید شده به عنوان متغیرهای خروجی در نظر گرفته شد. شبکه های عصبی پرسپترون چندلایه (MLP) و تابع با پایه شعاعی (RBF) به منظور پیش بینی انرژی های خروجی تولید مرغ گوشتی مورد استفاده قرار گرفت. با توجه به نتایج مقایسه به دست آمده از شاخص های ضریب تبیین (R2)، جذر میانگین مربعات خطا (RMSE) و میانگین قدرمطلق خطا (MAE) عملکرد مدل شبکه عصبی RBF بهتر از شبکه عصبی MLP برآورد گردید. در ارزیابی تاثیرپذیری خروجی از نهاده های ورودی، در هر دو مدل سوخت فسیلی بالاترین حساسیت را در بین نهاده های تولیدی از خود نشان داد.
    کلیدواژگان: پیش بینی، حساسیت، مدیریت انرژی، منابع انرژی
  • حسین جوادی کیا*، لیلا ندرلو، علی سفرنگیان، مصطفی مصطفایی، سید سعید محتسبی صفحات 329-335
    در این تحقیق ارتعاشات حاصل از مصرف ترکیبات مختلف سوخت های بیودیزل، بیواتانول و دیزل در موتور تراکتور MF285 بررسی گردید . شتاب RMS ارتعاشات موتور در سه جهت و سه دور موتور 1000، 1600و rpm 2000 و ده ترکیب مختلف سوخت اندازه گیری شد. برای بررسی ارتعاش موتور تحت تاثیر پارامترهای اندازه گیری شده از طرح آماری فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی و روش سطح پاسخ استفاده شد. نتایج نشان داد که ارتعاش حاصل از مصرف ترکیبات مختلف سوختی کمتر از ارتعاش در اثر مصرف سوخت دیزل خالص می باشد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش بیودیزل در ترکیب سوخت ها میزان ارتعاش به طور معنی داری کاهش و با افزایش دور موتور میزان ارتعاش افزایش یافت. همچنین با افزایش بیواتانول تا 4 درصد مقدار ارتعاش کمی افزایش و سپس اندکی کاهش یافت. پس از بهینه سازی، بهترین سوخت از لحاظ داشتن کمترین ارتعاش موتور به روش سطح پاسخ سوخت B25E6D69 بدست آمد. در صورتی که تجزیه و تحلیل آماری سوخت B25E4D71 را بهترین سوخت معرفی نمود. در هر حال استفاده از بیودیزل با درصد حجمی 25 درصد سبب کاهش ارتعاشات موتور گشت.
    کلیدواژگان: بیواتانول، دیزل، ارتعاش سنج، سوخت زیستی
  • هادی عظیمی نژادیان، تیمور توکلی هشجین*، برات قبادیان، سید سالار حسینی صفحات 337-343
    در این تحقیق نیروی کششی لازم برای جدا کردن دانه های شلتوک، در سطوح سرعتی 100، 200، 300، 400 و 500 میلی متر بر دقیقه و نیروی لازم برای گسیخته شدن ساقه، در سطوح سرعتی 100، 300 و 500 میلی متر بر دقیقه با استفاده از دستگاه کشش- فشار (آزمون مواد ) اندازه گیری شد. تحلیل داده ها در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد و نتایج تحقیق نشان داد که اثر تغیرات سرعت بر نیروی لازم برای جدایش دانه های شلتوک و گسیختگی ساقه در سطح احتمال 5 درصد معنی دار است. با افزایش سرعت از 100 به 500 میلی متر بر دقیقه نیروی کششی لازم برای جدا کردن دانه های شلتوک از 77/4 به 09/1 نیوتن و مقدار نیروی لازم برای گسیختگی ساقه نیز از 43/33 به 41/8 نیوتن یا به ترتیب 14/77 و 84/74 درصد کاهش یافت. در نهایت ضریب ایمنی سالم ماندن ساقه بر اثر نیروی کششی اعمال شده به ساقه برای جدا کردن دانه ها از ساقه در سرعت های 100، 300 و 500 میلی متر بر دقیقه به ترتیب 74/5، 03/6 و 45/6 بدست آمد.
    کلیدواژگان: سرعت جدایش، ضریب ایمنی، نیروی کششی
  • مسعود فیضی*، علی جعفری، حجت احمدی صفحات 345-351
    ارتعاشات دست- بازو می توانند سبب بروز اختلالات اسکلتی، عضلانی و عروقی گردند. اره موتوری کاربر خود را تحت تاثیر ارتعاشات شدید دست- بازو قرار می دهد. در این مطالعه انتقال پذیری ارتعاشات از دسته اره موتوری به مچ دست و بازوی کاربر بررسی شده است. سیگنال های شتاب ارتعاش در حین کار با اره موتوری Stihl- MS230 در سه دور آرام، نامی و تند، سه موقعیت دسته جلو اره، مچ و بازوی کاربر و در سه جهت عمودی، جانبی و محوری در پنج تکرار بررسی شد. نتایج نشان داد که اثرات اصلی جهت و دور موتور و نیز اثر متقابل آن ها بر مقادیر ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش در هر سه موقعیت، در سطح 1% معنی دار هستند. همچنین ارتعاشات در حین انتقال از دسته به مچ و بازوی کاربر توسط اعضای بدن میرا می شوند. میرایی در فرکانس های بالاتر بهتر صورت می گیرد. کمترین میزان میرایی، در دور آرام موتور اتفاق افتاد.
    کلیدواژگان: ارتعاشات دست، بازو، اره موتوری، باند های 1، 3 اکتاو، جذر میانگین مربعات
  • مجید نامداری*، شاهین رفیعی، سلیمان حسین پور صفحات 353-361
    ارزیابی اثرات زیست محیطی یکی از روش های مهم در دستیابی توسعه ی پایدار می باشد. در این مطالعه تلاش شده است با روش تحلیل پوششی داده ها و شناسایی واحدهای کارا در تولید چغندرقند، روش هایی برای کاهش اثرات زیست محیطی ارایه شود. با تجزیه وتحلیل داده ها، شاخص نهایی برای تولید یک تن چغندرقند در منطقه برای گروه های تاثیر گرمایش جهانی، اسیدیته، هوپرورش خشکی، تخلیه منابع فسیلی و تخلیه منابع آبی به ترتیب برابر 138/0، 359/2، 055/2، 191/0 و 970/2 محاسبه گردید. در بین گروه های تاثیر مورد بررسی، تخلیه منابع آبی بیشترین اثرات زیست محیطی و گرمایش جهانی کمترین اثر زیست محیطی را داشته اند. روش تحلیل پوششی داده ها قادر است با شناسایی واحدهای ناکارا و ارایه الگوی مناسب از نظر مقیاس یا میزان مصرف نهاده ها، این شاخص ها را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. نتایج نشان می هد توانایی مدل CCR در کاهش شاخص های مورد مطالعه از مدل BCC بیشتر می باشد که نشان از نامناسب بودن مقیاس تولید واحدها می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی چرخه ی حیات، گرمایش جهانی، اسیدی شدن، تخلیه منابع، همدان
  • سامان آبدانان مهدی زاده*، زهرا عبدلله زارع صفحات 363-373
    از کارنده نیوماتیکی به طور گسترده برای کشت دقیق بذور سورگوم و خیار استفاده می شود. عملکرد و دقت پخش موزع نیوماتیکی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین آزمایشاتی در سه مکش 25، 35 و 45 میلی بار و دو سطح سرعت پیشروی 3 تا 5/4 و 6 تا 5/8 کیلومتر بر ساعت انجام و شاخص چندگانه، کیفیت تغذیه و نکاشت اندازه گیری شد. در ضمن، یک مدل حرکتی با استفاده از کالمن برای ردیابی ساخته و رفتارهای بذور ترسیم گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل رفتارهای سقوط بذر، مشخص شد که یک رابطه نزدیکی بین رفتارهای سقوط بذر و یکنواختی کاشت وجود داشت. سطوح بهینه مکش و سرعت پیشروی کشت دقیق برای بذور خیار و سورگوم در مکش 35 میلی بار و سرعت 3 تا 5/4 کیلومتر بر ساعت به دست آمد. در نهایت مشخص گردید که با افزایش سرعت و در مکش نامناسب، درصد انحراف بذور از مسیر مستقیم بیشتر شده که این مساله سبب کاهش یکنواختی می گردد.
    کلیدواژگان: کالمن فیلتر، پردازش فیلم، کارنده نئوماتیکی، یکنواختی توزیع بذر
  • علی ماشاءالله کرمانی *، شهریار کوراوند صفحات 375-381
    با توجه به اهمیت اندازه بندی محصول در عرضه به بازار و سایر عملیات فرآوری، در این تحقیق دستگاه اندازه بندی فندق طراحی، ساخت و مورد ارزیابی قرار گرفت. اصول کار دستگاه اندازه بندی ساخته شده برای فندق مشابه واحدهای اندازه بندی تسمه ای واگرا است. واحد اندازه بندی دستگاه دارای ساختاری مشابه نقاله تسمه افقی است، که در آن به جای تسمه نقاله، طنابی پیوسته و بی انتها به صورت واگرا پیرامون غلتک های محرک و متحرک پیچیده شده است. فاصله بین طناب ها در قسمت ورودی واحد اندازه بندی (غلتک متحرک) کوچک و در انتهای دیگر (غلتک محرک و واحد محرکه) بزرگ تر است. فندق ها به صورت پیوسته توسط واحد تغذیه دستگاه که شامل مخزن و یک دستگاه نقاله پره ای شیب دار است، بر روی واحد اندازه بندی تخلیه می گردد. در طول واحد اندازه بندی، فندق بر اساس اندازه بر روی سینی تخلیه با بخش های با خروجی های مختلف تخلیه می گردد. در این طرح فندق بر اساس کوچک ترین بعد در سه اندازه ریز (کوچک تر از mm 14)، متوسط (بزرگ تر از 14 و کوچک تر از mm 16) و درشت (بزرگ تر از mm 16) اندازه بندی می شود. نتایج ارزیابی دستگاه نشان داد که سرعت خطی و طبقه اندازه بر راندمان دستگاه اثر معنی دار دارد. مناسب ترین سرعت خطی برای طناب m/s 8/0 تعیین گردید. راندمان اندازه بندی دستگاه برای فندق های با اندازه متوسط بالاترین مقدار و در حدود 92% بود. به طور کلی راندمان اندازه بندی دستگاه 84% برآورد گردید.
    کلیدواژگان: درجه بندی، اندازه بندی، تسمه واگرا، فندق
  • مجتبی افشاری پور، کاظم جعفری نعیمی*، علیرضا گنجوی صفحات 383-392
    به کارگیری تکنولوژی های مدرن در جداسازی، راهی نوین در رسیدن به بذرها و دانه های گیاهی با خلوص بالا می باشد. برای جداسازی دانه های خاکشیر از ناخالصی ها، دستگاه جداساز تریبوایروالکترواستاتیک طراحی و ساخته شده و مورد ارزیابی قرار گرفت. در این دستگاه مواد اولیه در واحد تریبوشارژ بعد از دریافت بار ساکن به واحد جداساز تغذیه و تحت تاثیر ترکیبی از نیروهای گرانش و نیروی الکترواستاتیک ایجاد شده با ولتاژ بالای DC از هم جدا شدند. برای ارزیابی دستگاه، تاثیر سه فاکتور ولتاژ در سه سطح 20، 30 و 40 کیلو ولت، فاصله الکترودهای واحد تریبوشارژ در سه سطح 9، 15 و 21 سانتی متر و زاویه الکترودهای واحد جداساز در سه سطح 20، 30 و 40 درجه، در سه تکرار بر روی وزن جعبه های جمع آوری مواد بررسی شد. داده های حاصل از آزمایش بر اساس آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا« تصادفی، با استفاده از نرم افزار SAS تحلیل و ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند، تاثیر سه فاکتور مورد بحث بر روی وزن هر چهار جعبه جمع آوری مواد جدا شده در سطح 1 درصد معنی دار می باشند. هم چنین تاثیر برهم کنش آن ها در همه جعبه ها (به جز برهم کنش ولتاژ در فاصله و ولتاژ در زاویه مربوط به جعبه شماره 4) در سطح 1 درصد معنی دار گردید. با افزایش ولتاژ اعمالی، افزایش زاویه و کاهش فاصله بهترین خلوص با بالاترین وزن در جعبه شماره 1، 98% وزنی به دست آمد. و بالاترین میزان ناخالصی از نظر کیفیت و کمیت در جعبه شماره 4 به دست آمد.
    کلیدواژگان: تریبوشارژ، زاویه الکترودها، فاصله الکترودها، میدان الکتریکی، ولتاژ بالا
|
  • Jalil Taghizadeh Tameh, Hossein Mousazadeh, Nazilla Tarabi, Ali Jafari* Pages 197-205
    Organic manure plays an important role in the improvement of soil structure by decreasing bulk density and increasing porosity. However, the method of manure spreading influences its beneficial impact on soil structure. In this study, a novel helical manure distributor machine capable of spreading manure with different moisture contents at maximum distribution width was developed and the machine performance was also modeled. The machine consisted of two screw conveyors that was located at the bottom of hopper. Manure distribution system included two drums in both sides of hopper. Manure was broadcasted on the field by centrifugal force that was applied by rotational motion of drums. Effect of drums speed and manure particle mass on distribution width were studied. Power requirement of augers were calculated in different rotational speeds of auger and three levels of internal friction of manure. In addition, power requirement of drums were computed in different rotational speed. The distribution width and volume of hopper was 14 m and 6 m3, respectively.The results showed that PTO power requirement increased by increasing rotational speed and internal friction of manure. The maximum PTO power requirement and drawbar power requirement of machine were determined to be 34.2 and 18.45 hp, respectively.
    Keywords: Auger (screw conveyor), Manure, Distribution width, Performance simulation
  • Amin Nikkhah, Bagher Emadi *, Mehdi Khojastehpour, Seyed Hosein Payman Pages 207-213
    Population growth and increasing industrial and agricultural activities that cause GHG emissions and risk from environmental management is a serious challenge. In this research, the GHG emissions from peanut production as a potential feedstock for biodiesel fuel was investigated. Data were collected through interviews with 75 Peanut farmers. The cultivated areas were divided into three categories based on the size of peanut farms as 0.1–0.5 ha, 0.5-1 ha and larger than 1 ha. The results revealed that total GHG emissions of peanut production was obtained 822.29 kg CO2eq ha-1. The highest share of GHG emissions belonged to diesel fuel (57.90%) followed by machinery (18.6%).The mean difference between total GHG emissions per unit area among farm sizes including 0.1–0.5 ha and larger than 1 ha was significant at 5% level. Larger farms from 1 ha had the minimum amount of GHG emissions. Also, GHG emissions from peanut production as a potential feedstock for on liter biodiesel fuel production were calculated 1.17 kgCO2eqha-1.
    Keywords: Environmental impacts, Clean fuel, Farm size, Peanut
  • Mohammad Hossein Abbaspour, Fard, Maryam Naghipourzade Mahani, Mohamadhoseiin Aghakhani* Pages 215-220
    In this study, the possibility of estimating wheat density was investigated by using a non-destructive method of output voltage of the light received by the photovoltaic cells. For the static tests, treatments and procedures, a system was designed and built. An experiment with different density on the wheat crop was carried out. The components of optical system clouding: photocells, LED lights and plates. To evaluate the effects of variables, randomized block design with factorial treatment arrangement was used. For optical method independent variables included number of stem per unit area (300, 350 and 400), plates distance (12, 21 and 30 cm), light intensity of LED lamps (274 Lux and 21.2 Lux) and testing time (afternoon and night). All experiments were performed in triplicate. The result showed that, testing time and light intensity had greater effect on the voltage value, so that the use of lamp with 274Lux and 30cm distance from photocell and testing time in afternoon had highest voltage. These results can be used to build a system on the harvest machine.
    Keywords: Density estimation, Photocell, Capacitance plates, Light wheat, Harvest machine
  • Norooz Moradasgharloo* Pages 221-229
    The depth control systems used in Iranian tractors are mechanical and they produce variable tillage depth in uneven field surface. In this research a rotary type electronic control valve was designed and constructed. By using this valve, electro-hydraulic tillage depth control system was developed and installed on the tractor. The control system was composed of: a depth sensor, a Programmable Logic Controller (PLC), a stepper motor with deriver, a control valve and a Programmable Terminal (control panel). In this system, the tillage depth was measured by utilizing a depth sensor and the control valve which is controlled by the stepper motor was used to 3-point linkage control. The laboratory results showed that the depth variations were controlled well by the developed system within ±2 cm in the steady state. Also the field data indicated that the mean tillage depth of electro-hydraulic depth control system was greater than that of the mechanical depth control system with significance difference.
    Keywords: electro, hydraulic, tillage, depth control, PLC, stepper motor
  • Seyed Saeid Hosseini, Mohammad Saeid Yarmand, Faramarz Khodaeeyan* Pages 231-242
    Sour orange is one of native fruits of Iran, which are widely used in the food industry, medicine and cosmetics. Sour orange peel is rich source of pectin and generally discarded as waste. In this research, response surface methodology (RSM) with Box–Behnken design was employed to optimize and to study the effects of the independent variables (temperature, time and pH) on the yield of pectin and degree of esterification of pectin extracted. percent of galacturonic acid, emulsifying properties, the viscosity and FT-IR spectra of the pectin from optimal conditions. The results showed, extraction efficiency and the degree of esterification of pectin extracted from various conditions are variable at range 5-27.5 and 6.6-46.5, respectively. The highest yield of pectin (28.78) was obtained in temperature of 95◦C, time of 90 min and pH of 1.5. Pectin extracted in optimal conditions was with degree of esterification of 24.6%, yield of galacturonic acid of 75.5%, the emulsifying activity of 45.6% and suitable emulsion stability and also the flow behavior is Newtonian in low concentrations (≤ 1 %w/v), but behavior is changed with increasing concentration of Newtonian to pseudoplastic.
    Keywords: Pectin, Sour orange peel, Degree of esterification, Emulsion, Viscosity
  • Mohammad Ganje* Pages 243-255
    In this research, pomegranate arils are dehydrated by osmotic dehydration in 40, 50, and 60 % sucrose ýsolutions and at 45, 55 and 65 degrees Cýþ þý and Weight Reduction, Solids grain and Water Loss of the products ýwere measured at 60, 120 and 180 minutes of process. Osmotic dehydration processes was modeled by ýcombination of neural network and fuzzy logic techniques (Neuro-fuzzy) and response surface methodology. ýFor modeling, interpolation and increase of the data’s, fuzzy logic was used. By entering the obtained results ýfrom fuzzy model into the neural network tool, the Feed-Forward-Back-Propagation network with the ýtopology of 3-8-3 and the correlation coefficient of 0.98344ýþ þand mean square error of 0.02278ýþ þwith ýapplication of Log-sigmoid transfer functionþ þý(logsig) and Levenberg–Marquardt learning algorithm was ýdetermined as the best neural model. Regression models created by response surface methodology by ýcorrelation coefficient of 0.90 were also capable for prediction of response factors but in comparison with ýNeuro-fuzzy models have a lower accuracy.ý
    Keywords: Modeling, Neural Network, Fuzzy Logic, Response Surface, Pomegranate Arils
  • Alireza Mandani, S. Hosein Karparvarfard* Pages 257-267
    The main problems in mixed culture are using the agricultural machines for plant two or more crop simultaneously. In the present study to remove difficulties of using agriculture machinery In planting operation for corn and bean Simultaneously, a planter was designed and developed to direct planting of two different types of seeds having different shapes and sizes with precise proportion and different planting patterns using correct principles of mixed culture. For evaluation of mixed planting machine, the tests were done in a completely randomized design with 5 different distances between seeds (5.5, 8.5, 11, 13 and 16 cm) for corn planting unit and 5 different distances between seeds (10, 12, 15, 18.5, and 21.5 cm) for bean planting unit at the constant speed of 4 Km/hr with three replications. Results of corn and bean planting unit in laboratory evaluation showed that, in line with increasing the distance between seeds on the planting lines multiple, miss and precision indexes were decreased, while quality of feed index was increased.
    Keywords: Bean, Corn, Planting, Precision index, Quality of feed index
  • Morteza Sadeghi *, Seyed Ahmad Mireei Pages 268-277
    In this study the efficacy of intermittent and continuous drying processes on fissuring of Hashemi and Koohsar varieties was investigated. The fissuring of the kernels was assessed based on stress cracking index (SCI). The experiments were carried out at drying and tempering temperatures of 30, 45 and 60 °C, drying durations of 20, 40 and 60 min, and constant tempering duration of 80 min. In comparison with continuous drying method, under intermittent drying method, SCI value reduced significantly from 43.5 to 17, 74.5 to 28.3, and 83 to 58.4, respectively at temperatures of 30, 45 and 60 °C. Also, the value of SCI measured 48 h after finishing the drying process compared with its corresponding value measured immediately after drying operation increased significantly from 28.72 to 46.73. Both the total operation time (sum of all passes durations) and SCI decreased as tempering temperature increased due to the faster elimination of moisture gradients inside the kernels. Therefore, by appropriate tempering operation, besides maintaining the quality of the final product the total operation time could be reduced.
    Keywords: Intermittent drying, moisture gradient, stress cracking index, variety
  • Mohamadjavad Sheykhdavood* Pages 279-289
    In this study, a single layer sliced potato was dried using an infrared lamp heating under vacuum over three levels of radiant power including 100, 150 and 200 W, three slices thickness 1, 2 and 3 mm and the absolute pressure of 20, 80, 140 and 760 mmHg. Samples were dried in triplicate to achieve 6% moisture content (wet based) which is suitable for long-term storage. Drying rate was monitored during experiments. The shrinkage of sliced potato was measured using image processing. The results showed that increasing infrared radiation and reducing absolute pressure at the same slice thickness, could cause drying time to be reduced but shrinkage increased. Thickness of the slices and infrared radiation power had a significant impact (P
    Keywords: Drying Time, Shrinkage, Image Processing, Artificial Neural Network, Regression Model
  • Ali Kazemzadeh, Mojtaba Naderi* Pages 291-300
    In this study, a cylindrical Bolling probe was developed and evaluated for measuring stress in soil under tire traffic. The probe consists of a silicon rubber head for sensing the soil stress, a PVC tube for transferring the liquid pressure, a digital pressure sensor and a syringe for filling the probe with water and adjusting the initial inclusion pressure. A tank with pressurized air was used for laboratory testing of the probe. The probe head was put into the tank and with sealing the slits, the probe was tested at four initial inclusion pressures of 25, 50, 75 and 100 kPa. The relationship between Bolling and air pressures was investigated. The results showed perfectly linear relationships between the air and Bolling pressures at different initial inclusion pressures. The difference between the Bolling pressure and initial inclusion pressure versus air pressure slightly (
    Keywords: Traffic, Tire, Stress, Soil compaction, Bolling probe
  • Hoseiin Ahmadi* Pages 301-306
    Drying is considered as one of the important stages after plant harvesting which plays an important role in maintaining the quantity and quality of their active ingredients. St. John's wort (Hypericum perforatum L.) is an important medicinal plant that high percentages of hypericin in its leaves and flowers are considered as the most important feature of the Iranian species. In this research, effect of three treatments including the temperature at three levels of 40, 50 and 60°C, the air velocity at two levels of 0.3 and 1 m/s and the bed depth at two levels of 1 and 2cm were investigated in terms of the effect on extraction of hypericin. Considering the results the highest amount of hypericin was obtained during the drying process at 40°C and in a hot air velocity of 1 m/s and in the bed depth of 1cm and with the amount of 865.41 μg/g dry weight and the lowest was obtained during the drying process at 60°C and the hot air velocity of 0.3 m/s and in the bed depth of 2 cm and with the amount of 587.31 μg/g dry weight.
    Keywords: Drying, Hypericin, St. John's wort, Hypericum perforatum L
  • Ahmad Banakar*, Meghdad Khazaeei Pages 307-318
    In this paper, a smart method is designed in order to classify healthy and illness ducks using their emission voice. For this purpose, firstly, the birds based on their healthy condition are divided into the different categories and then their voices are saved using a microphone and data acquisition card. Gained signals were transformed from time-domain signal to frequency domain using Fast Fourier Transform (FFT). Then, 5 statistical features are extracted from both time and frequency signals namely, mean, standard division, root mean square, variance and kurtosis. Two classifiers which are artificial neuralnetworks (ANN) and support vector machine (SVM) are used, in order to acquire the bird classification in healthy and sick accuracy. The accuracy of ANN classifier in detection of healthy birds within sick and weak birds was determined 75% and 82.1 % based on the time and frequency domain of the sound signals, respectively. The accuracy of SVM classifier in detection of healthy birds within sick and weak birds was determined 85.7 % and 92.8 % based on the time and frequency domain of the sound signals, respectively.
    Keywords: sick bird's detection, sound signals, data mining, artificial neural network (ANN), support vector machine (SVM)
  • Tarahom Mesri Gundoshmian, Gholamhossein Shahgoli, Sama Amid* Pages 319-328
    Energy management is one of the main ways of the efficient use of energy resources. The prediction of crop yields based on energy inputs can help farmers and policymakers to estimate the level of production. Required data for study were randomly collected from 70 broiler farms in North West of Iran. The input energies were included human labour, machinery, fuel, feed and electricity and the output produced energies were considered as output variables. The multi-layer perceptron (MLP) and the radial basis function (RBF) neural networks were applied for prediction of output energies of broiler production. According to the comparison results obtained from the indices of the coefficient of determination (R2), root mean square error (RMSE) and the mean absolute error (MAE) performance of the ANN-RBF model better than ANN-MLP model was estimated. In evaluating the effects of inputs on outputs of production, the production of fossil fuel showed the highest sensitivity among the production inputs in both models.
    Keywords: Energy management, Energy resources, Prediction, Sensitivity
  • Hossein Javadikia *, Leila Naderloo Pages 329-335
    In this study, the MF285 tractor engine vibrations resulting from the use of different combinations of biodiesel, bioethanol and diesel as fuel were studied. Engine vibrations in three directions and three engine speeds: 1000, 1600 rpm 2000 and ten fuel level was measured. To investigate the influence of measured parameters on engine vibration of factorial design in a randomized complete block design and response surface methodology were used. The results showed that vibration caused by the use of different combinations was less than of vibration caused by consumption of diesel fuel. The results showed that with increasing biodiesel fuel blends significantly reduce the vibration and the vibration increases with increasing engine speed. The vibration increased by increasing the bioethanol until 4% but then decreased. After optimization, the best fuel in terms of having the lowest vibration motor was B25E6D69.
    Keywords: bio, ethanol, diesel, oscillator, bio, fuels
  • Hadi Azimi Nejadian, Barat Ghobadian, Salar Hosseini, Teymor Tavakoli* Pages 337-343
    In this study, the tensile force requirement, to separate the grain paddy was measured. The velocities of grain paddy it 100, 200, 300, 400, and 500 mm/min, and force requirement to failure stem at 100, 300, and 500 mm/min velocities was measured by using instron device. The data was analyzed using a completely randomized design. The results showed that velocity had a significant effect on the requirement force to separate the paddy grain and failure stem. With an increase in tensile velocity from 100 to 500 mm/min, the requirement force to separate the paddy grain decreased from 4.77 to 1.09 N and the requirement force to failure stem decreased from 33.43 to 8.41N. Also, the normal stress acting to stem due requirement force to separate the grain was calculated. And the ultimate stress (Rupture stress) of stem due the requirement force to failure the stem was calculated.
    Keywords: Separation velocity, safety factor, tensile force
  • Masoud Feyzi* Pages 345-351
    Hand-arm vibration can cause vascular, neurological and musculoskeletal disorders, collectively named as hand-arm vibration syndrome. The chainsaw is a portable machine that exposes own operators to high levels of hand-arm vibrations. This research focuses on vibration transmissibility from chainsaw handle to wrist and arm of operator. The vibration acceleration signals necessary for evaluation were obtained in an experiment using a Stihl-MS230 chainsaw in three positions (the front handle of chain saw, the wrist and arm of operator), in lateral, longitudinal, and vertical directions. Tests were performed at three levels of engine speed (2800, 10000, and 13300 RPM). The results indicated that the effects of speed, axis, and the interaction between them on the RMS were significant at 1% level. The vibrations were damped during transfer process from handle to hand and arm by organs of operator body. Vibrations in high speeds were damped better than those for low speeds. The maximum value of vibration transmissibility from handle to wrist occurred in engine speed of 2800 RPM.
    Keywords: Chainsaw, Hand, arm vibration, 1, 3 octave bands, Root mean square
  • Majid Namdari *, Shahin Rafiee, Soleiman Hosseinpour Pages 353-361
    Environmental impact assessment is an important approach to achieve sustainable development. This study has investigated the environmental impact of sugar beet production. In addition data envelopment analysis was applied for detecting efficient units and decrease environmental impacts. In this study final environmental index of impact category consist of global warming, acidification, eutrophication, depletion of fossil resources and water resources were 0.138, 2.359, 2.055, 0.191 and 2.970, respectively. Based on these results, depletion of water resources had the greatest environmental impact. Global warming among other groups had minimal environmental impact. Data envelopment analysis can decrease burden of these impacts by converting present farms to target units. Results demonstrated CCR model decrease impact categories more than BCC model.
    Keywords: Life cycle assessment, Global warming, acidification, depletion of resources, Hamadan
  • Saman Abdanan Mehdizade* Pages 363-373
    The most widely used machine for precision sowing of cucumber and sorghum seeds is vacuum type. The performance and distribution accuracy of the vacuum type metering unit is of great importance. Therefore, the experiments at three pressures of 25, 35, 45 mbar and two level of forward speed 3 to 4.5 km/h and 6 to 8.5 km/h were conducted and multiple planting, feeding quality and miss planting were measured. In the meantime, a motion model is constructed using Kalman filter to track and draw seed trajectories. Based on the analysis of seeds falling trajectories, it was found that the there was a close relation between of seeds falling trajectories and seeding uniformity. The optimum levels of vacuum pressure and forward speed for precision seeding were found to be 35 mbar, 3 to 4.5 km/h, and 35 mbar, 3 to 4.5 km/h for cucumber and sorghum seeds, respectively. Finally, it was perceived that with increasing forward speed at inappropriate vacuum pressure, percentage of deviated seeds from straight movement was increased, which it decreased seed distribution uniformity.
    Keywords: Kalman Filter, Video processing, Pneumatic planter, Seed distribution uniformity
  • Ali Kermani*, Shahriyar Koravand Pages 375-381
    Regarding the importance sizing and grading crop in the market and other processing operations, in this study, a machine for hazelnut sizing designed, constructed and evaluated. The machine based on sizing mechanism of diverged belt. The sizing unit has a structure similar to a horizontal belt conveyor. The distance between the ropes at the entrance of the product (the end of the driven roller) is small and gradually to the other end (drive roller) becomes larger. Hazelnuts are continuously are fed into the sizing unit through the feeding unit that consist a hopper and inclined conveyor. Hazelnuts along the sizing path based on the size discharged on the tray with the output of the drain. In this plan, hazelnut be sizing the based on the smallest diameter in three sizes small (less than 14 mm), medium (greater than 14 mm and less than 16 mm) and large (greater than 16 mm). The evaluation results showed that the linear velocity and the class size had significant effect on the performance of this machine. The best linear rope speed 0.8 m/s was determined. Sizing machine efficiency for medium-sized nuts is highest at about 92%. The overall efficiency of 84% was estimated.
    Keywords: Sorting, Grading, Diverged belt, Hazelnut
  • Mojtaba Afsharipour, Kazem Jafarinaeimi *, Alireza Ganjovi Pages 383-392
    Seed purification is one of the important agricultural processes to obtain high quality seeds. Using modern technologies help producers to do this process with higher precision and accuracy. In order to separate seed impurities, a separation machine called Tribo-aero-electrostatic separator was designed. The machine was evaluated by separating impurities of Flixweed (Descuriania Sophia). Primary laboratory tests showed its high efficiency. Initial materials were separated in tribo-charge part by gravity and electrostatic force produced by high DC voltage. To evaluate the system performance statistically, the effects of voltage, distance between the tribo-charge electrodes and electrode angle of separation unit were investigated with three replications on the weight of separation boxes. This experiment was performed as a CRD- based factorial design and the data were analyzed using SAS software. The results indicated that the effects of all factors on the weight of purified seed and impurities in collecting boxes were significant at 1% confidence level. In addition, interactions of almost all factors in collecting boxes were significant at 1% level. By increasing applied voltage and electrode angle, and decreasing the electrode distance, best seed purity with the highest weight was obtained in the pure seed box.
    Keywords: Tribo, aero, electrostatic, electrode angle, electrode distance, electric field, high voltage